صرافی رمز ارز چیست و چه کارایی دارد؟ در سال های گذشته، همگام با پیشرفت مبادلات آنلاین و استفاده از سیستم های پرداخت اینترنتی چون وب مانی ، ارزهای رمزپایه نیز از بهترین زمینه های سرمایه گذاری در دنیای تجارت به حساب می آیند. اگر چه ابتدا این ارزهای دیجیتال، با محدودیت هایی در شناخت و اعتماد از سوی دارندگان سرمایه های خرد و کلان روبرو بودند، اما رفته رفته به یک روند گسترده و جهانی تبدیل شده و با سودهای قابل توجهی که نصیب تریدرها و سرمایه گذاران کوچک و بزرگ کردند، جذابیت های بیشتری به دست آوردند. البته برای سرمایه گذاران تازه وارد، هنوز دنیای ارزهای رمزپایه، می تواند دلهره آور و پرریسک به نظر برسد.
ارزهای دیجیتال متفاوتی وجود دارند و به نظر می رسد که این سلسله مراتب همچنان ادامه داشته و به دنباله رمزارزها، موارد دیگری نیز اضافه شود. فراتر از گستردگی ارزهای رمزپایه، سرمایه گذاران باید به درستی بدانند که چگونه در این ارزها سرمایه گذاری کرده و چطور دارایی دیجیتال خود را ذخیره سازی کنند. از همه مهم تر این که کجا و چه بستری را برای معامله در ارزهای رمزپایه در نظر بگیرند؟ در این خصوص شناخت صرافی های رمزارز و فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین و مطمئن ترین صرافی، به عنوان یک چراغ روشن در این خصوص، شناخته می شود.
صرافی رمزارز چیست؟
صرافی های رمزارز دارای همان ماهیت مشابه صرافی های معمولی رایج هستند. در صرافی های ارزهای دیجیتال شما می توانید پول فیات (دلار، ریال، تومان، یورو و …) را با یکی از ارزهای دیجیتال مورد نظر معاوضه کنید. همین طور برعکس این موضوع امکان پذیر خواهد بود. به این شکل که شما دارایی دیجیتال خود را با یکی از ارزهای فیات مبادله کنید. همین طور امکان مبادلات میان ارزهای دیجیتال نیز در صرافی های رمزارز میسر خواهد بود. با استفاده از امکانات صرافی شما میتوانید به خرید و فروش انواع ووچر های پرفکت مانی، وب مانی، پی اس ووچر بپردازید. نکته ی مهم درباره صرافی های ارز دیجیتال این است که این صرافی ها تمام خدمات خود را به صورت غیرحضوری ارائه میدهند. در هیچ یک از مراحل لازم نیست به دفتر صرافی مراجعه کنید.
انواع صرافیهای رمزارز
صرافیهای ارزهای دیجیتال به دو نوع صرافی فیزیکی و صرافی آنلاین هستند. صرافیهای فیزیکی معمولا هر دو نوع صرافی معمولی میان ارزهای فیات و صرافی ارزهای دیجیتال را انجام میدهند؛ اما در خصوص صرافیهای آنلاین یا برخط، معاملات دیجیتال در جریان هستند. به طور معمول کاربران به صرافیهای فیزیکی اطمینان بیشتری دارند، اما طی چند سال گذشته صرافیهای برخط نیز جایگاه خود را به دست آوردهاند زیرا صرافی های آنلاین خدمات خود را با بالاترین کیفیت و در کوتاه ترین زمان انجام میدهند.
سرمایهگذاران خرد و کلان، باید صرافی مورد اعتماد و مطمئن رمزارزها را یافته و معاملات خود را فارغ از بحث خرید یا فروش، از این طریق به انجام برسانند تا ریسکهای معاملاتی ارزهای دیجیتال برای آنها به حداقل برسد.
انتخاب صرافی ارز دیجیتال مناسب میتواند تاثیر به سزایی در موفقیت سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال داشته باشد. در صورتی که خرید و فروش ارز دیجیتال به کسب و کار شما تبدیل شده باشد قیمت نهایی ارائه شده توسط صرافی یکی از مهمترین ارکان است. در ادامه با ما همراه باشید تا به نکات مهمی که برای انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال باید به آن توجه کنید را با شما در میان بگذاریم.
نکات مهم در انتخاب صرافی رمز ارز
- احتیاط به خرج دهید.
نخستین چیزی که باید حتما مد نظر داشته باشید، این است که تقلب و کلاهبرداری در ذات معاملات رمز ارزها وجود دارد و با توجه به غیرمتمرکز بودن این واحدهای دارایی دیجیتال و نبود نظارت دولتی و حکومتی، باید حتما به سراغ یک صرافی معتبر و دارای شهرت و خدمات مطمئن بروید. واسطه قرار دادن افراد یا وب سایت های ناشناخته ای که سابقه مشخصی ندارند، بسیار پرریسک خواهد بود. شفافیت عملکرد صرافی، شناخت هویت برند تجاری آن، داشتن آدرس فیزیکی و … از نکاتی است که جنبه های احتیاطی انتخاب صرافی رمز ارز را پوشش می دهند. پیشنهاد میکنیم معاملات خود را با مبالغ بالا آغاز نکنید در این صورت ریسک خرید خود را کاهش خواهید داد.
- در انتخاب صرافی رمزارز تحقیقات کامل انجام دهید.
زمانی که بحث مبادلات ارزهای رمزپایه به میان میآید، اعتبار صرافی بسیار مهم خواهد بود. حتما در مورد چند صرافی ارز دیجیتال تحقیق کرده و در خصوص گذشته آنها و میزان رضایت مشتریان دیگر، پرسوجو کنید. در صورت امکان در مورد خوشنامی و اعتبار صرافی نیز از اطرافیانتان بپرسید. در صورت داشتن هرگونه سوال آن از قسمت خدمات مشتریان صرافی پرسیده و به نحوه ی پاسخگویی آنها توجه کنید.
- به سیستم امنیتی سختگیرانه صرافی رمز ارز دقت کنید.
هر چه ایجاد یک حساب کاربری در یک صرافی ارز دیجیتال دشوارتر باشد، احتمالا سطح ایمنی در این صرافی بالاتر خواهد بود. اگر ایجاد حساب کاربری را ساده مییابید، به احتمال زیاد باید صرافی مورد نظر را از فهرست مطمئنترینها خارج کنید. معمولا صرافیهای بزرگ و معتبر، به هیچ وجه روال سادهای را در نظر نگرفته و تمام ریزترین نکات امنیتی را لحاظ میکنند. صرافی های معتبر در خصوص امنیت کاربران با سختگیری بیشتری برخورد کرده و با خیال راحت میشود در این صرافی ها به انجام معامله پرداخت.
- به هزینهها و کارمزدها توجه کنید.
اگر قرار است هر روز مبادلات زیادی بر پایه ارزهای دیجیتال داشته باشید، بحث کارمزد نیز برای شما اهمیت پیدا میکند. در این مرحله چند صرافی معتبر و دارای شهرت و اطمینان کافی پیدا کردهاید؛ اما باید دید آنها چه کارمزدی برای مبادلات رمزارزها در نظر دارند. در خصوص سرمایهگذاران و تریدرهایی که معاملات دیجیتال زیادی در طول روزمره انجام میدهند، موضوع کارمزد پراهمیتتر خواهد بود. گاها به امکاناتی که صرافی در نظر میگیرد توجه کنید و از شرایط کاهش کارمزد استفاده کنید.(در بعضی صرافی ها با معرفی دوستانتان میتوانید درصدی از کارمزد تراکنش را تا زمان استفاده آن شخص از حساب صرافی پورسانت دریافت کنید.)
- تنوع پشتیبانی را از قلم نیندازید.
موضوع مهم دیگر، پشتیبانی صرافی رمزارز از تنوع بالایی از ارزهای دیجیتال است. اگر صرافی مورد نظر شما محدودیت زیادی در خصوص ارزهای دیجیتال خاصی داشته باشد، در آینده حین کارکرد با آن، مشکلاتی را تجربه خواهید کرد. همیشه این احتمال وجود دارد که شما بخواهید سرمایهگذاری یا معاملاتی بر پایه یک رمزارز دیگر که در پشتیبانی این صرافی نیست انجام دهید و این مشکلساز خواهد بود. از این روی بهتر است از ابتدا صرافی را انتخاب کنید که پوششدهی بالایی بر تنوع ارزهای دیجیتال مشهور و پرمعامله داشته باشد تا در آینده مشکلاتی در این خصوص نداشته باشید.
البته این تنوع هم اکنون به داشتن چند استیبل کوین محدود میشود زیرا شما با داشتن استیبل کوین میتوانید در حساب اصلی صرافی بین المللی خود هر ارز دیجیتال که مایل هستید را تبدیل کنید.
برای مثال برای داشتن ارز شیبا ابتدا به حساب صرافی کوینکس خود تتر میفرستید و در حساب کوینکس تتر را به ارز شیبا تبدیل میکنید.
نکته: به علاوه حتما لازم است که قوانین داخلی کشور و نیز تحریم های بین المللی که بر برخی از صرافی های خارج اثرگذار هستند را در نظر بگیرید. به طور مثال صرافی بایننس، یکی از بزرگترین صرافی های ارز دیجیتال جهان است که خدمات خود را به صورت بین المللی ارائه می دهد، اما کشورهایی که در لیست تحریم های اقتصادی و تجاری هستند (چون ایران، سوریه و کره شمالی)، قادر به استفاده از خدمات این صرافی نخواهند بود. به این شکل وارد شدن به سیستم صرافی بایننس، برای ایرانیان مقیم کشور، کارایی نخواهد داشت. اما با استفاده از برخی امکانات همچون VPN با IP ثابت میتوان از خدمات صرافی های آنلاین حساس به مکان مانند بایننس استفاده کرد.
اخیرا صرافی بایننس احراز هویت برای کاربرانش را اجباری کرده است و کاربران این صرافی از خدمات صرافی های دیگر استفاده می کنند. توصیه می کنیم در صورتی که به هر نحو از خدمات صرافی بایننس استفاده می کنید. اطلاعیه های منتشر شده را به صورت مستمر پیگیری کنید.
شما میتوانید برای خرید ارز دیجیتال از صرافی داماهی پی به لینک خرید ارز دیجیتال از داماهی پی مراجعه کنید. برای مشاهده انواع رمز ارز های موجود میتوانید به پنل شخصی خود در صرافی آنلاین ارز دیجیتال داماهی پی مراجعه کنید. علاوه بر خرید و فروش کریپتوکارنسی صرافی های آنلاین به خرید و فروش ووچر های مختلف نیز میپردازند. انواع مختلف ووچر و راه حل های پرداخت آنلاین در پنل شخصی شما قابل مشاهده است.
کلام آخر
در بالا دیدیم که صرافی رمز ارز چیست و برای انتخاب آن باید به چه نکات و اصولی دقت شود؟ شما تا به حال با کدام صرافی های رمز ارزها کار کرده و چه تجربه ای در خصوص آن ها دارید؟ چه مشکلاتی را تجربه کرده و چه نکات دیگری را در انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال، موثر می دانید؟ نظرات خودتان را در بخش کامنت های این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
تا به اینجا با مفهوم صرافی ارز دیجیتال آشنا شدیم خوب است بدانید خدمات صرافی ها به ارز دیجیتال محدود نمی شود، شما می توانید خرید ووچر پرفکت مانی خود را نیز به صورت تمام اتوماتیک و آنی در صرافی آنلاین به ثبت برسایند. ووچر پرفکت مانی، یک نوع دلار آنلاین است که به واسطه ی آن می توان خرید های ارزی را به انجام رساند. پرفکت مانی کاربران زیادی از سراسر جهان دارد و افراد می توانند به دلیل محبوبیت بالای این ووچر هر زمان که خواستند این ووچر را نقد کنند. ووچر خریداری شده به این شیوه بدون تاریخ بوده و تا زمان مطلوب قابل نگه داری است.